martes, 15 de noviembre de 2016

LA MORT DE L'AUTOR. QUI HA ESTAT L'ASASSÍ?

Amb el Romanticisme neix els sentiments de les persones. Importa el JO i el sentir-nos lliures per expressar-nos i compartir amb la societat i així ser reconeguts.

¿Però realment importa l’autor?

És a partir de Grècia, Roma, l’Edat Antiga i Gòtic, Renaixement, Barroc i Neoclassicisme es saben alguns autors, però no tots, ja que l’important continua sent el contingut, i no l’autor.

Existeixen 3 idees principals:




  • LA MORT DE L'AUTOR
Gràcies a la llicència de “creative commons” desapareix el concepte JO.
Ara tothom pot publicar de manera gratuïta a internet i decidir que vol llegir, on vol navegar i on vol entrar. Actualment fem una creació en xarxa actuant sobre els elements que veiem i ens fem una idea d’allò que volem saber a partir del que hem triat.
Per tant, podem dir que l’autor, amb el temps, ha mort.
  • EL LECTOR ÉS EL NOU AUTOR
L’autoria del lector és la  llibertat de poder llegir el que vulgui i poder actuar sobre els elements que hi han a internet.
Actuem amb els elements que tenim al davant com volem, i per tant, creem les nostres idees i significats de les coses a partir dels elements que nosaltres mateixos hem volgut seleccionar.
  • IMPORTÀNCIA DE SIGNIFICAT
El significat depèn de l'entorn.


Per saber més sobre la mort de l'autor deixo l'enllaç on explico més detalladament el que es va parlar a la conferència:

No hay comentarios:

Publicar un comentario