martes, 13 de diciembre de 2016

I..PER QUÈ NO UN PLE?

QUÈ ÉS UN PLE?


Un PLE és un conjunt d’eines, fonts d’informació, connexions i activitats que una persona utilitza normalment per aprendre.

QUINES SÓN LES RAONS PER FER-SE UN PLE?

·         La seva versalitat: és la convergència entre l’educació foral i l’educació informal.
·         Per la seva equitat: tothom hi té accés. És inclusiu, totes les teories hi tenen cabuda.
·         Per la seva flexibilitat, nosaltres ens l’adaptem en el temps, l’espai i en el contingut que volem. En els requeriments, en la distribució i la logística.
·         Per la seva veracitat: si tenim un entorn amb les fonts contrastades, amb canals RSS sanejats, amb orígens diferents.
·         Per l’autogestió i la intencionalitat: tens elecció, tens llibertat de maniobra, tens control, tens intenció. Creixerà en funció del que nosaltres volem i la nostra necessitat.
·         Per la seva capacitat d’interacció: pot compartir, pots consultar i fer demandes, estàs sempre connectat. Exemple: work i cowork.
·         Pel GROWING continuat (està en creixement continuu): les necessitats, interessos individuals són canviants.
·         Per la seva eficiència.
·         Pel compromís: implicació de diverses comunitats d’aprenentatge. Contacte directe amb professionals. Creences que tot el que comporta el PLE són...
·         Per l’adapatació a contextos complexos: possibilita el canvi d’eines constants que demanen els nous temps. Possibilita les transformaciones. És flexible i líquid, adoptant diverses formes. Desenvolupa l’aprenentatge invisible. 





Aquí us deixo l'enllaç del text acadèmic que parla del PLE i l'evolució de l'aprenentatge més detalladament:




No hay comentarios:

Publicar un comentario